Miért van szükség arra, hogy hivatásos fényképészt bízzunk meg az esküvőnk fényképezésével?
Egy esküvő fényképezése, főleg ha jól akarod csinálni, nem könnyű feladat. Mindegyik egyedi, mindegyik egy új kihívás. Az esküvő fényképezés kemény munka, és sokkal megeröltetőbb, mint ahogy egy lelkes nagybácsi gondolná esetleg. Az adottság és képesség még a hivatásos fényképészeknél is széles skálán mozog, ezért fontos, hogy a megbízott szakember ne csak a fényképezés általános területein legyen tapasztalt, hanem az esküvő fotózás speciális környezetében is otthonosan mozogjon, ezáltal biztosítva, hogy a legjobb végeredmény szülessen minőségi albumok, papírképek és DVD-k formájában.

Mikor kell megrendelnem a fényképezést?
Nem ritka, hogy az esküvő fényképezését akár egy évvel előre megrendelik. Az ügyfeleink nagy része körülbelül fél évvel az esküvő elött szokta jelezni igényét a szolgáltatásunkra. Ettől függetlenül bármikor fölveszünk megbízásokat, azonban minél elöbb jelentkeztek, annál nagyobb eséllyel tudunk a rendelkezésetekre állni, különös tekintettel a tavaszi és nyári hónapokra.

Az ország melyik részén dolgoztok?
Munkáink nagy részét elsősorban Budapesten, illetve Harta (Bács-Kiskun megye) környékén végezzük, de ésszerű útiköltség felszámítása mellett az ország bármely területéről érkező megbízást elvállalunk.

Miért kell olyan esküvői csomagot választanom, amely már az albumot is tartalmazza?
Úgy gondoljuk, hogy egy esküvői fotósorozat megérdemli, hogy elegáns albumba szerkesztve mutatkozzon be. A minőségi albumok, archiválási nyersanyagok és professzionális papírképek olyan páratlan vizuális eleganciát, szépséget és minőséget nyújtanak, amely több generáción át kitart.

Megvásárolhatjuk a negatívokat?
A fotóiparban végbement robbanásszerű technikai fejlődéssel a mi stúdiónk is igyekszik lépést tartani, ezért az esküvői képek elkészítéséhez professzionális digitális fényképezőgépeket használunk. Az így készült „digitális negatívok” CD/DVD-re írva megvásárolhatóak, vagy már eleve a csomag részét képezik. Ezeknek az állományoknak az előnyei, hogy retusálva, szín és tónuskorrekció után kerülnek a megrendelőhöz, igy biztositva a megbízható másolatok készítését a későbbiekben.

Készítetek fekete-fehér képeket?
Régebben a fényképésznek még a felvétel elkészítése elött el kellett döntenie, hogy az adott képet színes, vagy fekete-fehér filmre készítse e. Napjaink digitális technológiájával minden felvétel színesre készül, amelyeket a későbbi utómunkák során lehetőség van fekete-fehérre, barnítottra stb. változtatni. Megbízóink többsége szereti, ha legalább néhány képet fekete-fehérben készítünk, mi pedig imádjuk az időtlen, klasszikus érzelmeket, amelyeket megidéznek.

Mikor kapjuk kézhez a fényképeket?
Hivatalosan az esküvőtől számított két héten belül, de legfeljebb 30 nap alatt elkészítjük a válogatásra szánt állományokat. Ezután az esküvőtől számítva 120 nap áll rendelkezésetekre, hogy kiválogassátok azokat a képeket, amelyeket az albumban szeretnétek látni. Ezután mi vállaljuk, hogy 60 napon belül elkészítjük az albumokat és a DVD válogatást. Gyakorlatban maximum 2-3 héttel érdemes számolni, elsősorban attól függ, hogy mennyi idő alatt sikerül kiválogatni a képeket.